درباره نشریه

ضرورت تولید علم اسلامی از دغدغه‌های بنیادین جامعه دینی است؛ که در سیر تحولات تاریخی، اجتماعی و سیاسی جامعة امروز، هر روز جامه‌ای نو به خود می‌پوشاند و به صورت‌های مختلف ظهور پیدا می‌کند. خاستگاه این ضرورت به اصل تعامل اندیشه، انگیزه و رفتار باز می‌گردد که بیانگر نقش قوام بخش اندیشه در ساختمان هویت نوع بشر است.

مباحث پیرامون مطالعات زنان، با صبغه­ای فمینستی و مبانی سکولار، سالیانی است؛ عرصه­ های مختلف علم و فرهنگ و اجتماع و خانواده را با رویکرد تخریب بنیان­های اسلامی مشوش نموده است. این امر نشانگر ضرورت نظریه پردازی در مباحث زنان و خانواده با تمسک به منابع اسلامی است که در سال­های اخیر بارها در اوامر و توصیه ­های رهبر فرزانه و حکیم انقلاب حضرت آیت الله خامنه ­ای (مدظله العالی) مورد تاکید و اهتمام قرار گرفته ­است.

جامعه الزهرا سلام­ الله ­علیها به عنوان یکی ازمهمترین مراکز حوزوی خواهران که رسالت تعلیم و نشر علوم و معارف اسلامی به بانوان را در سطحی کلان به عهده دارد، وظیفه خود می­داند که در جریان تولید و نشر علم دینی در موضوع زنان و خانواده به طور موثر گام بردارد. دوفصلنامه‌ تخصصی مطالعات تربیتی و روانشناختی خانواده با هدف ایجاد فرصتی پژوهشی فراروی اندیشه‌ورزان مسلمان حوزه و دانشگاه در جهت کشف، بازشناسی، تدقیق و تبیین مبانی، اصول و آموزه‌های اسلامی ناظر به مباحث زنان و خانواده شکل گرفته است و مجدانه تولید علم اسلامی را در حوزة مذکور و همچنین ارائه‌ی راهکارهای اصولی برای برون رفت از چالش‌های علمی و عملی در این موضوع را دنبال می‌کند.